“Almanya Türkiye’ye destek olmalı”

Basın  Açıklaması
Değerli Basın Mensupları büyüklerim ve dostlar,
bu basın açıklamasını size selam ve saygılarımla gönderip, iyi Bayramlar dilerim.
Andrea Nahles ve Arif Taşdelen: Türkiye boşverilecek bir ülke değildir.
Almanya’nın en büyük partisi Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles, Türkiye ile ABD arasında yaşanan gerginlik sonucu ekonomik krizle karşı karşıya olan Türkiye’ye yardım edilmesi gerektiren bir durum olabilir sözü üzerine, diğer partiler bu öneriyi red ettiler.
SPD nin ilk Kadın Genel Başkanı Nahles “Türkiye’ye yapılması düşünülen yardımın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaşanan siyasi anlaşmazlıklardan bağımsız olarak gereken maddi destek sağlanabilir” dedi. Nahles, Almanya için Türkiye önemlidir. Türkiye boşverilecek bir nato ülkesi değildir, kayıtsız kalamayız. Türkiye’nin istikraralı olması herkesin çıkarınadır. Türkiye’nin ihtiyacı anında ekonomik yardım yapılması gerekir dedi.
Taşdelen: Almanya ile Türkiye arasındaki dostluk tarihe dayanır.
Bavyera Parlamentosu Millet Vekili ve Uyum Komisyon Başkanı Arif Taşdelen. Parti Başkanının bu teklifini destekleyerek: “Türkiye ile Almanya’nın dostluğu tarihe dayanır. Dostluklar sadece iyi günde değil, kötü günde belli olur” Almanya’nın Türkiye’ye bu zor durumda ekonomik desteği Türkiye’ye vermelidir” diye konuştu.
Arif Taşdelen
Mitglied des Bayerischen Landtags
Vorsitzender der Enquete-Kommission „Integration in Bayern aktiv gestalten und Richtung geben“
Integrationspolitischer Sprecher der SPD Landtagsfraktion

Bürgerbüro:
Karl-Bröger-Str. 9
90459 Nürnberg

Telefon: (0911) 4389672
Fax:       (0911) 4389679
kontakt@arif-tasdelen.de
www.arif-tasdelen.de
facebook: /tasdelen.arif

CEVAP VER

Please enter your comment!