Nitelikli İş Gücü Eksikliği Sağlık Turizminin Gelişmesini Engelliyor!

Mutliligo Dijital İş Geliştirme Direktörü Barış Yaşbala, “Satış ve pazarlamada nitelikli iş gücü eksikliği, sağlık turizminin gelişmesini engelliyor. Bu sorunun çözümüne katkı sunmak için ekibimizle detaylı bir eğitim tasarladık.” dedi.

Multiligo, sağlık turizmi hedefleri olan kliniklere pazarlama ve satış konularında danışmanlık hizmetleri veriyor. Bu çerçevede Multiligo öncülüğünde “Sağlık Turizmi için Satış ve Pazarlama Eğitimi” organize edildi. Eğitim, kliniklerin ve acentelerin satış ve pazarlama ekiplerine yeni bir vizyon katacak.

Mutliligo Dijital İş Geliştirme Direktörü Barış Yaşbala, “Sağlık Turizmi için Satış ve Pazarlama Eğitimi” hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yaşbala, online ortamda düzenlenecek kliniklere ve acentelere yönelik 12 saatlik eğitimin, ekosistemdeki nitelikli iş gücü sorununa çözüm olacağını vurguladı. Kliniklerde ve acentelerdeki satış ve pazarlama ekiplerinin bu eğitimle kendilerini geliştirme fırsatı bulacağına işaret eden Barış Yaşbala, “Satış ve pazarlamada nitelikli iş gücü eksikliği, sağlık turizminin gelişmesini engelliyor. Bu sorunun çözümüne katkı sunmak amacıyla ekibimizle detaylı bir eğitim tasarladık. Sekiz eğitmen, uzmanlık alanlarındaki birikimlerini ve tecrübelerini paylaşacak.” dedi.

“Sürecin en kritik noktasında ‘talep oluşturmak’ yer alıyor”

Türkiye’de sağlık turizminin giderek büyüdüğüne dikkat çeken Yaşbala, 2020 yılında yurt dışından yaklaşık 400 bin hastanın sağlık hizmetleri almak için Türkiye’yi tercih ettiğini belirtti. Sağlık turizmi yapan acentelerin, polikliniklerin ve hastanelerin sağlık turizmi taleplerini karşılamak için yeni stratejiler geliştirdiğine işaret eden Barış Yaşbala, şöyle devam etti:

“Bu aşamada yurt dışından hasta getirmek için sürecin en kritik noktasında ‘talep oluşturmak’ yer alıyor. Biz de Multiligo olarak sağlık turizminde yurt dışındaki doğru kitleye hangi kanallarla, nasıl ulaşılabilir, sorularının cevaplarını aradık. Ayrıca, sağlık turizminde dijital pazarlamanın rolü ve satış süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenlere odaklandık. Bu çerçevede sağlık turizminde satış ve pazarlama ekiplerinin gerekli donanımlar kazanabilmesi için online eğitim tasarladık.”

Alanında uzman eğitmenler deneyimlerini paylaşacak

Sağlık Turizmi için Satış ve Pazarlama Eğitimi’nde, alanında uzman sekiz eğitmen deneyimlerini paylaşacak. Mutliligo Dijital İş Geliştirme Direktörü Barış Yaşbala, pazarlama stratejileri konusunda önemli bilgiler verecek. Sağlık turizmi ekosisteminde yer alan klinikleri, yurt dışındaki hedef pazarlarla buluşturan listeme sitesi Heal2Go’nun operasyondan sorumlu direktörü Oğuz Yumuk, satış ve hasta ilişkilerini anlatacak. Sağlık turizmi devlet destekleri konusunda danışmanlık hizmetleri veren İnovakademi’den Gökhan Erol ve Fatma Kordu ise, klinik ve acentelerin teşviklerden nasıl faydalanabileceklerini ve süreçte dikkat edilmesi gerekenleri aktaracak.

Müşteri ilişkileri yazılımları (CRM) platformu Binovist’in Genel Müdürü Engin Alan da, hastalara verilen tekliflerin nasıl takip edileceği ve hastaların kayıtlarının nasıl yönetileceği konularında tecrübelerini paylaşacak. Civic Space Media’dan dijital iletişim uzmanı Kenan Dursun ise, sağlık turizminin en kritik alanlarından biri olan sosyal medyada iletişim ile ilgili bilgiler verecek. Yine Civic Space Media’dan Sevdin Köseoğlu tasarım ve mobil fotoğrafçılık; Multiligo’dan Yusuf Ürkek ise, dijital reklamlar konusunda detaylı paylaşımlarda bulunacak.

Üç gün boyunca toplam 12 saat eğitim

Sağlık Turizmi için Satış ve Pazarlama Eğitimi, günde 4 saat olmak üzere 3 gün boyunca online platform Zoom’da düzenlenecek. Toplam 12 saatlik eğitimde kurumlardan katılacaklar için kişi sınırlaması bulunmuyor. Eğitimler; 28 Kasım, 5 Aralık ve 12 Aralık Pazar günleri, 14:00–18:30 saatleri arasında planlandı. Eğitime; sağlık turizmi alanında çalışan veya çalışmayı düşünenler, doktorlar, diş hekimleri, hasta koordinatörleri, satış ve pazarlama uzmanları, hastane çalışanları, acenteler katılabilecek.